Over mijzelf

Van oorsprong ben ik hbo-verpleegkundige. Ik volgde mijn opleiding in Ede en ben nu werkzaam in Zeist op een opnameafdeling voor ouderen. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen.

Verpleegkunde oefende ik met veel voldoening uit: je hebt een aandeel in het gezond(er) maken van mensen en staat hen bij op moeilijke momenten. Maar in verschillende zorgorganisaties maakte ik ook mee hoe een teveel aan ‘zorgen voor’ juist belemmerend kan werken. Het kan verhinderen dat cliënten zelf actief aan de slag gaan en bewuste keuzes maken. En dus hun verantwoordelijkheid niet oppakken.
Daarbij kwam dat een bijzonder aspect van mijn werk – mensen emotionele bijstand verlenen of begeleiden in ‘aanvaarding’ – steeds belangrijker werd… Uiteindelijk werd het mijn uitdaging!

Ik koos voor verdere scholing en startte met de beroepsopleiding Coach Practitioner aan de Alba Academie. Daar rondde ik in 2012 ook mijn vervolgopleiding Dieper Coachen af.

Weerspiegeling

Als coach nodig ik mijn cliënten uit om goed in de spiegel te kijken en te ontdekken wie ze zijn. Die spiegel dat ben ik, met mijn expertise, persoonlijke ervaringen en de overtuiging dat in ieder mens zijn of haar antwoord verborgen ligt. Bij de een wat dichter onder het oppervlak dan bij de ander. Soms ligt het antwoord zo diep weggestopt dat eerst alleen pijn, verdriet of angst naar boven kunnen komen. Die emoties mogen er zijn. Alles mag er zijn.

Ik maak daarbij gebruik van verschillende therapeutische methoden en benaderingen, zoals Transactionele analyse (TA), Rationele Effectiviteitstraining (RET), Neurolinguïstisch programmeren (NLP), Socratische vraagstelling, Systemisch werken (Hellinger) en Werken met het onbewuste.

Onbevangenheid en gelijkwaardigheid tussen coach en cliënt spreekt voor mij vanzelf. Net als vertrouwen hebben in intuïtie en liefde. Krachtige, bronnen, die ervoor zorgen dat alles gaat stromen. En gezond maken.

 

>